Termenul de cautare trebuie sa contina minim 3 caractere

Blog

Metode pentru a-i împrieteni pe cei mici cu spălatul pe dinți

Metode pentru a-i împrieteni pe cei mici cu spălatul pe dinți

Cel mai bun exemplu sunt întotdeauna părinții. Copiii fac mai degrabă ce văd la tine decât ce le ceri. Așa că ia-i cu tine atunci când te speli pe dinți. Incluzându-i în ritualul tău de igienă orală, o să-și dorească să îl copieze și, încetul cu încetul, va deveni și pentru ei un ritual.

Alege o pastă de dinți cu o aromă plăcută. Pastele de dinți obișnuite au arome neutre sau puternice și, de regulă, nu reușesc să se plieze pe gusturile celor mici. Pentru ca spălatul pe dinți să fie acceptat de copii, alege o pastă de dinți special creată pentru ei, cu o aromă plăcută, precum cea de căpșune.

Periuța de dinți poate da și ea o mână de ajutor. Cel mai important este ca periuța de dinți aleasă să fie de dimensiunile potrivite pentru un copil, în așa fel încât să poată fi mânuită ușor. Mai departe, cu cât periuța arată mai vesel, cu atât mai bine. Periuțele cu diferite figurine, periuțele electrice și periuțele pliabile sunt de departe preferatele celor mici.

Distracția e mult mai atractivă decât datoria. Nu e cel mai simplu lucru, dar încearcă să transformi spălatul pe dinți într-o activitate distractivă pentru copii. De pildă, poți iniția un concurs (care dintre voi își spală dinții mai bine) sau le poți pune să asculte melodia favorită. Durata de cel puțin două minute a melodiei va fi o garanție că spălatul pe dinți nu este făcut superficial.

Apelează la tehnologie. Vorbește-le copiilor pe limba lor, care e adesea una a tehnologiei, a jocurilor și a aplicațiilor. O aplicație care să le ofere posibilitatea de a avea un fel de asistent virtual pentru fiecare sesiune de spălat pe dinți ar putea fi o mare bucurie pentru ei și de un real folos pentru tine.

Nu face excepții. Pentru că o rutină nu se construiește prin excepții, atât dimineața, cât și seara, fă-ți mereu timp pentru a participa împreună cu cel mic la ritualul spălatului pe dinți. 

Recompense periodice. Una dintre cele mai bune metode de încurajare este recompensa. Poți stabili cu copilul tău că respectarea celor două sesiuni zilnice de spălat pe dinți sau lipsa cariilor observată de medicului lui stomatolog vor fi răsplătite cu o jucărie sau cu un lucru pe care și-l dorește.