Termenul de cautare trebuie sa contina minim 3 caractere

Blog

Cum pot trata dishidroza?

Cum pot trata dishidroza?

Dishidroza mai este denumită și eczema dishidrozică și este caracterizată prin vezicule intens pruriginoase (mici bășici care ne dau senzația de mâncărime), care apar pe palme, degetele de la mâini și picioare, tălpi.

Cauzele pot fi: hipersudorația palmelor sau a tălpilor, stresul psiho-emoțional, factori de mediu (temperaturi calde sau prea reci sau umiditatea excesivă pot exacerba eczema dishidrozică).

 Semnele și simptomele bolii sunt reprezentate de dezvoltarea simetrică de vezicule sau bule (bășici) intens pruriginoase cu localizările  mai sus menționate și care se vindecă fără să se spargă, însoțită de descuamare.

Diagnosticul se pune de cele  mai multe ori clinic, de către medicul dermatolog, iar uneori pot fi necesare culturi bacteriene pentru a putea înlătura o posibilă infecție secundară, patch testare, pentru a putea exclude dermatita alergică de contact, punch biopsie pentru a putea exclude pemfigoidul bulos.

 

 

Tratamentul se instituie de către medicul dermatolog și constă în:

- evitarea nichelului și a cobaltului pentru pacienții sensibili la acestea;

- dermatocorticoizi de potență mare;

- drenarea bulelor cu o seringă sterilă;

- ultraviolete de tip A(UVA) sau PUVA (psoralen topic/oral+UVA);

- inhibitori de calcineurina (tacrolimus/pimecrolimus);

- injectări de toxină botulinicâă A, cu eficacitate la pacienții la care hipersudorația palmelor sau a tălpilor este cauza dishidrozei.