Termenul de cautare trebuie sa contina minim 3 caractere

Xheken cremă

Antivergeturi

2 tuburi de 100 ml

Xheken este o cremă bogată în ingrediente capabile să refacă și să îmbunătățească elasticitatea pielii, să-i asigure hidratarea și hrănirea necesare și să stimuleze procesul de reparare a tegumentului.

 

Vergeturile sunt striuri cutanate, cicatrici fine produse prin distrugerea fibrelor elastice de la nivelul țesutului subcutanat. De obicei au aspect ondulat, culoarea lor variind in funcție de stadiul evolutiv de la roșu-violaceu (stadiu incipient) până la alb-sidefiu (vergeturi vechi). Cauzele sunt diverse, iar intervenția promptă poate împiedica formarea acestora. 

 

Principalele tipuri de vergeturi și cauzele cele mai comune din care acestea apar sunt

  • Vergeturile de sarcină: sunt cauzate de întinderea țesutului cutanat prin creșterea în volum a abdomenului, precum și de modificările de ordin hormonal care însoțesc graviditatea. Sunt dispuse mai frecvent la nivel periombilical, pe sâni, șolduri, fese sau coapse. 
  • Vergeturile de pubertate: apar din cauza modificărilor hormonale și a variațiilor bruște ale greutății corporale ce însoțesc această fază de creștere.
  • Vergeturi prin distensie cutanată: sunt date de modificările bruște, în plus sau în minus ale greutății; la fel ca și cele de pubertate, pot afecta persoanele de ambele sexe. 
  • Vergeturile sportivilor: sunt cauzate de hipertrofia masei musculare.
  • Vergeturile de cauză endocrină: însoțesc diferite afecțiuni endocrine, precum sindromul Cushing. 
  • Vergeturile de origine iatrogenă: apar după tratamentul îndelungat cu corticoizi sistemici. 

 

Xheken cremă antivergeturi conține peptide obținute din alge marine, acizi grași nesaturați, pro-retinol și panthenol, colagen hidrolizat, factori de hidratare. Toate aceste ingrediente contribuie la creșterea rezistenței tegumentare față de forțele ce produc întinderea sau față de efectele determinate de modificările hormonale, rezultatul fiind reducerea procesului de rupere a fibrelor elastice. 

 

Xheken antivergeturi împiedică apariția vergeturilor sau atenuează aspectul celor în formare și reduce aspectul flasc, lipsit de tonus al pielii. 

 

Utilizarea cremei Xheken este indicată pentru vergeturile de orice cauză (sarcină, pubertate, post-variații de greutate, afecțiuni endocrine, iatrogene), pentru distensia cutanată sau pentru pielea cu aspect flasc.

Se aplică de două ori pe zi, preferabil dimineața și seara, pe pielea curată, prin mișcări blânde, circulare, de masaj, până la absorbția completă. Se recomandă aplicarea unei cantități mai mari de produs la nivelul zonelor predispuse la apariția de vergeturi sau acolo unde acestea au început să se formeze. În cazul sarcinii, aplicarea de Xheken cremă se începe din luna a treia, înainte de apariția vergeturilor. 

 

Mod de prezentare: 2 tuburi de 100 ml

Aqua. Persea Gratissima Oil. Myristyl Myristate. Dicaprylyl Ether. Dicaprylyl Ether. Dicaprylyl Carbonate. Glycerin. Polyglyceryl-6 Distearate. Cetyl Alcohol. Palmitic Acid. Panthenol. Stearic Acid. Caprylic/Capric Triglyceride. Jojoba Esters. Phenoxyethanol. Sorbitol. Polyglyceryl-3 Beeswax. Alaria Esculenta Extract. Hydrolyzed Collagen. Sodium Lactate. Sodium Acrylates Copolymer. Sodium PCA. Urea. Asiaticoside. Asiatic Acid. Madecassic Acid. Lecithin. Parfum. Ethylhexylglycerin. Disodium EDTA. Sodium Hydroxide. Benzoic Acid. Citric Acid. Ascorbyl Palmitate. Tocopherol.